Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Για όσους έχουν ανάγκη ρε γαμώ το



Turner - Norham Castle on the River Tweed

Ο κύριος Ιωάννης Λιάπης, ορθόδοξος αρχιεπίσκοπος στην Ελλάδα, φίλαγε για τις γιορτές μια εξαγγελία(*) περί παραχώρησης εκκλησιαστικής γης «σε όσους έχουν ανάγκη».
Πρόκειται για περίπου πεντακόσιες χιλιάδες στρέμματα (ναι, 500.000) καλλιεργήσιμης ή/και εκμεταλλεύσιμης γης, η οποία θα μπορούσε με την συνδρομή και βοήθεια της πολιτείας – όπως ανέφερε ο ίδιος ο κύριος Λιάπης – να δοθεί σε άτομα που ενδιαφέρονται και τα οποία πληρούν -φυσικά- κάποια κριτήρια (sic).

Έτσι και η γη θα αξιοποιηθεί, υπερ-πολλαπλασιάζοντας την αξία της εκκλησιαστικής περιουσίας, και οι άνθρωποι (αυτοί με τα κριτήρια) θα μπορέσουν να εξασκήσουν αγροτικές ή κτηνοτροφικές δραστηριότητες.
Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, διευκρινίζεται πως οι δραστηριότητες θα γίνουν βέβαια σε ξένη γη, αφού αυτή θα παραμείνει στην κυριότητα της εκκλησίας, αλλά χωρίς ενοίκιο ή άλλου είδους κόστος.

Μπορεί να το θεωρήσετε απίστευτο, αλλά υπάρχουν κάποιοι αντίχριστοι που θεωρούν την μεθόδευση αυτή ως προσπάθεια αναγωγής της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ελλάδα σε μεγαλοτσιφλικά, αναβιώνοντας έτσι την Φεουδαρχία και με την βούλα μάλιστα της Κρατικής συναίνεσης και αρωγής.

Για το ζήτημα πάντως, εκφράστηκε θετικά o υπουργός  γεωργίας κύριος Τσαύταρης, ο οποίος σε τηλεοπτική του δήλωση ανέφερε πως «γνωρίζουμε ποιοι είναι οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται» και πως … «υπάρχει μία λίστα».

Τα τυχόν ερωτήματα ή/και συμπεράσματα; … βρείτε τα μόνοι σας !


(*) ήθελα να γράψω ‘ακραία υποκριτική φανφάρα’ αλλά φίλοι μου είπαν να μην χρησιμοποιώ καταγγελτικό λόγο …
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails