Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Την αλήθεια για το θάνατο του Λ. Φούντα ζητούν από τις αρχές συγγενείς του


Στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρη Οικονόμου απευθύνονται πλέον ο πατέρας και ο θείος του Λάμπρου Φούντα, που έπεσε νεκρός στο αιματηρό περιστατικό της Δάφνης πριν από περίπου 1 χρόνο, επιθυμώντας να μάθουν όλη την αλήθεια «του άγνωστου εξαώρου που προηγήθηκε της δολοφονίας του και των δυο τετράωρων που ακολούθησαν το θάνατό του».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", 8 μήνες μετά την υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του Λάμπρου Φούντα κι ενώ μόλις πριν από δύο μήνες κινήθηκε η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, χωρίς όμως ακόμη να έχουν καταφέρει να λάβουν γνώση των όποιων σχετικών έγγραφων στοιχείων, ο πατέρας και ο θείος του θανόντος απευθύνονται τώρα στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Λευτέρη Οικονόμου. Με έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους Σωτήρης Καλαμίτσης, ζητούν να τους χορηγηθούν επικυρωμένα αντίγραφα εγγράφων και στοιχείων καθώς, όπως επισημαίνεται, «επί μήνες ο κάθε αρμόδιος διαβιβάζει το θέμα στον λιγότερο αρμόδιο».

Σχολιάζοντας στην κωλυσιεργία των αρχών να κινήσουν τις σχετικές διαδικασίες, ο δικηγόρος επισημαίνει: «Πώς θα ενεργούσε η πολιτεία εάν δεν είχε υποβληθεί η μήνυση; Θα ενημέρωνε ποτέ η ΕΛ.ΑΣ. τον πατέρα του Λάμπρου για τις συνθήκες θανάτου του; Δίνω μόνος μου αρνητική, φευ, απάντηση».

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, όπως επισημαίνει, ότι ακόμη κι όταν «εκλήθησαν να καταθέσουν στα πλαίσια της προκαταρκτικής αντίκρισαν ένα λυμφατικό φάκελο δικογραφίας με μοναδικό περιεχόμενο την έγκλησή τους και τη γραπτή διαμαρτυρία τους προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Ο πατέρας του Λ. Φούντα, αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο γιος του από τις διωκτικές αρχές, αναφέρει σε σημείο του υπομνήματός του ενώπιον της Δικαιοσύνης. Κάνει λόγο για «ευπρέπεια που επιδεικνύεται στους συλλαμβανόμενους εμπόρους ναρκωτικών ή στους επίορκους λειτουργούς, των οποίων τηρούνται απόρρητα ακόμη και τα ονοματεπώνυμα», για να αντιπαραβάλει το ερώτημα: «Με ποια κριτήρια διοχετεύονταν στον Τύπο φωτογραφίες από τις κατασχεθείσες στο σπίτι του; Ερώτημα που γίνεται πιο βασανιστικό αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο αδερφός του υπέβαλε αίτημα για να μας παραδοθούν οι φωτογραφίες ή έστω αντίγραφά τους, αλλά... ο ένας μας έστελνε στον άλλον ως... αναρμόδιοι»
.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails