Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Αποκάλυψη σοκ από Jean-Claude Juncker: "Σας αφήσαμε να χρεωκοπήσετε"

- "Εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα", δήλωσε ο Γιούνκερ
- Γαλλία και Γερμανία έπαιξαν παιχνίδι εις βάρος της χώρας μας
- Ενώ ήξεραν οι Ευρωπαίοι συνέχιζαν να μας δανείζουν βγάζοντας χρήματα στις πλάτες των Ελλήνων

Όλοι φαίνεται πως γνώριζαν ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα έφτανε στο χείλος του γκρεμού όμως κανείς δεν είπε τίποτα γιατί όπως φαίνεται τους βόλευε. Το εξοργιστικό είναι όμως όχι ότι γνώριζαν, αλλά βλέποντας την καταστροφή της Ελλάδος, συνέχιζαν να μας δανείζουν, βγάζοντας λεφτά στις πλάτες μας, αλλά και για να έρθουν μετά ως "σωτήρες" με το μνημόνιο.
Ο επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, δήλωσε σήμερα, χωρίς να έχει τύψεις, ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν "ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει" την δημοσιονομική κρίση που την έπληξε στις αρχές του έτους.
"Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά όχι με την αντιμετώπιση της το τελευταίο έτος, έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν απο δυο ή τρεις δεκαετίες", δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
"Αλλά ήταν φανερό ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το είδος του προβλήματος, και ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα έφθανε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τσισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές γιαυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση", είπε.
Ο Γιούνκερ παραδέχθηκε ότι Γαλλία και Γερμανία φρόντισαν να αποσιωπήσουν το θέμα γιατί κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την χώρα μας. "Ήξερα, ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά απο τις εξαγωγές τους (...) προς την Ελλάδα", είπε χαρακτηριστικά.
Και το χειρότερο που είπε; "Εγώ δεν θα μπορούσα να πω δημόσια αυτό που γνώριζα".
Γιατί δεν μπορούσε όμως να το πει δημόσια. Τα συμφέροντα που είχαν οι ευρωπαϊκές χώρες αν η χώρα μας οδηγείτο στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα είναι τεράστια αφού πλέον εις βάρος μας μπορούν και βγάζουν ακόμη περισσότερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ με το μνημόνιο μας έχουν πλέον στο χέρι.
.

Ο κος Liu Xiaobo και το Nobel «ειρήνης»





Ποια είναι λοιπόν η σημασία της απονομής του Nobel ειρήνης στον εγληματία Liu Xiaobo; Πως θα μας φαινόταν εμάς εάν ένα υποτιθέμενο Κινέζικο Nobel δινόταν στον Στελάκη τον Παττακό ας πούμε; Η σημασία είναι απλή αγαπητοί φίλοι και εχθροί, είναι η επιβεβαίωση της βαθιάς και αμετανόητης υποκρισίας που χαρακτηρίζει την Δύση ολόκληρη κατά πρώτο λόγο και ύστερα την χειραγωγούμενη και εν πολλοίς φαιδρή επιτροπή των Νορβηγών.


Κάθε ειλικρινής και καλής διάθεσης άνθρωπος καταλαβαίνει εύκολα ότι οι Δύση – εμείς όλοι δηλαδή – δεν μπορούμε τόσο υποκριτικά και ανερυθρίαστα να μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα. Από την χρήση των δύο βομβών πάνω στο ανθρώπινο είδος, το Viet Nam, το Irak, το Afganistan, την προβοκάτσια της 9/11 και μέχρι το Guantanamo και την Gaza, ο δρόμος είναι μακρύς και οι αμαρτίες πολλές, πάρα πολλές.

Βρήκαμε όμως εύκολο θύμα: την Κίνα. Μια χώρα με τεράστιο πληθυσμό, χαώδη έκταση (που από αυτά και μόνον υποχρεώνεται να διολισθαίνει σε αυταρχικές μορφές διακυβέρνησης) και μόνιμα εσωτερικά προβλήματα στην περιφέρειά της  που δυδαυλίζονται και χρηματοδοτούνται αδρά από την Δύση.


Σε αυτή την χώρα βρήκαμε να εξαντλήσουμε όλη την κίβδηλη ευαισθησία μας για τα «ανθρώπινα δικαιώματα». Είναι η ίδια αυτή ευαισθησία που δείχνουμε ως Δύση για την γενοκτονία των Παλαιστινίων ας πούμε, αυτή που γίνεται – κυριολεκτικά – κάτω από την μύτη και δίπλα από τα σπίτια μας.

Δεν πρέπει να ξεχάσω να σας πω επίσης, ότι όπως έσπευσε περιχαρής να πληροφορήσει το παγκόσμιο κοινό η σύζυγος του εγκληματία Liu Xiaobo, η γνωστή ‘προοδευτική’ και πλήρης ευαισθησίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα ‘μούρη’, ο Δαλάης ο Λάμας, υπήρξε εκ των βασικών υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Xiaobo.

Ένα μεγάλο φάσκελο λοιπόν αρμόζει τόσο στην γελοία Νορβηγική επιτροπή όσο και - κυρίως - σε αυτούς που την χειραγωγούν …  Όρσε !
.

Εκλογές και Δικαιοσύνη, του Παντελή Μπουκάλα



«Κάποια σκοτεινά κέντρα, παράκεντρα εξουσίας, θα συνεχίσουν τις αήθεις, ανοίκειες και κακόβουλες επιθέσεις στο πρόσωπό μου, ενώ γνωρίζουν ότι η κατηγορία που με βαραίνει είναι τελείως υποβολιμαία και αβάσιμη».
Το ισχυρίστηκε ο υποψήφιος, με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάιλας, για να δικαιολογήσει την αποπομπή του από τη λίστα, λόγω της εναντίον του ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, για εμπλοκή του στην υπόθεση του κυκλώματος που αποκαλύφθηκε στην Πολεοδομία της Σύρου.

Δεν κατονόμασε βεβαίως τα κέντρα που βυσσοδομούν εναντίον του,
 αλλά εκείνο που έμεινε σ’ όποιον διάβασε τις δηλώσεις του είναι ότι η Δικαιοσύνη λειτούργησε ως το μακρύ χέρι όλων εκείνων που επιδιώκουν την πολιτική του εξόντωση. Ωστόσο, ο κ. Μπάιλας δεν είναι ο πρώτος που αφήνει αιχμές για ανάμειξη εισαγγελέων και δικαστών στις δημοτικές εκλογές με την άσκηση διώξεων και τις καταδίκες, τροφοδοτώντας καχυποψία περί διαπλοκής Δικαιοσύνης και πολιτικής. Η αναίρεση της απόφασης για απαλλαγή του κ. Πέτρου Μαντούβαλου από τις κατηγορίες περί συμμετοχής του στο παραδικαστικό κύκλωμα συνέπεσε με την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του για τη δημαρχία του Πειραιά, γεγονός που σχολιάστηκε εκ μέρους του με υπονοούμενα ότι πίσω από την εξέλιξη κρύβεται το πρώην κόμμα του. Ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει πάψει προ πολλού να ασχολείται με τις αλλεπάλληλες διώξεις και καταδίκες του από τα δικαστήρια. Τα θεωρεί όλα σκευωρίες των πολιτικών του εχθρών και δεν διστάζει να δηλώνει ότι γι’ αυτόν ο μόνος θεσμός είναι ο λαός και αυτός με την αγάπη του τον προστατεύει από τους διώκτες. Τα ίδια λένε και πολλοί άλλοι που έχουν δικαστικές εκκρεμότητες ενόψει εκλογών.
Εχουμε λοιπόν μια χειραγωγούμενη από την εκτελεστική και γενικότερα την πολιτική εξουσία Δικαιοσύνη, η οποία επιστρατεύεται για πολιτικά παιγνίδια και την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων; Κάποιοι πολιτικοί αυτό μας λένε. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και δεν τη συναρτά με την πολιτική συγκυρία και τις εξελίξεις της, θα πει κάποιος. Πολύ καλά, είναι ο αντίλογος, αλλά τέτοιες και τόσες συμπτώσεις; Γιατί έπρεπε να συμπέσει η αναίρεση της απόφασης απαλλαγής του κ. Μαντούβαλου με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του; Γιατί να οριστεί η κατ’ έφεσιν δίκη του κ. Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου; Δεν σκέφθηκε η ηγεσία της Θέμιδος ότι οι διώξεις, οι δίκες και οι καταδίκες θα χρησιμοποιηθούν στην εκλογική αντιπαράθεση και οι θιγόμενοι για να αμυνθούν θα καταλογίσουν σε αυτές πολιτικά κίνητρα; Πώς να εμπιστευθεί ο πολίτης τον δικαστή ή τον εισαγγελέα όταν οι πολιτικοί ηγέτες του, που υποτίθεται ότι πρώτοι εκείνοι σέβονται τους θεσμούς, υπονομεύουν ελαφρά τη καρδία την αξιοπιστία τους; Δεν απαξιώνεται έτσι η Δικαιοσύνη;
Του Παντελή Μπουκάλα στην Καθημερινή στην 8/10/2010

Επιστολή - φωτιά Καψή στον Πάγκαλο


Αναδημοσιεύω αυτούσια την επιστολή όπως την διάβασα στα Επίκαιρα (07/10 – 13/10).
-----

Κύριε διευθυντά,

Φτάνει πιά ! Οι εβδομαδιαίες - όπως οι προ ημερών - εκρήξεις αρλουμπολογίας [Σ.Σ.: Η επιστολή ελήφθει με καθηστέρηση] του κληρονόμου της «θείας Αγλαϊας» αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου έφτασαν στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου και απειλούν να ολοκληρώσουν την απαξίωση της πολιτικής στην πιο κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, όταν και άλλοι συνάδελφοι σπεύδουν να ενστερνιστούν τις συκοφαντίες του.

Ο κ. Πάγκαλος ανατρέπει και το δικαιικό μας σύστημα και προσφεύγει σε μεθόδους της Ιεράς Εξέτασης καλώντας τα θύματα των συκοφαντιών του να αποδείξουν την αθωότητά τους.
Παρά ταύτα θα τον ακολουθήσω. Του απαντώ:

-         Ουδέποτε έκανα ή επιχείρησα να κάνω οποιονδήποτε διορισμό στο Δημόσιο ή στις αμαρτωλές δημοτικές επιχειρήσεις.
-         Υπερασπίστηκα με σθένος το λεγόμενο «νόμο Πεπονή», δηλαδή την διαδικασία του ΑΣΕΠ, την σπουδαιότερη ίσως κοινωνική αλλαγή της οκταετίας του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, και ουδέποτε επιχείρησα να ρίξω την ευθύνη σε αυτόν για την ανεργία.
-         Πολέμησα την νοοτροπία των «δικών μας παιδιών», και υπερασπίστηκα το δικαίωμα όλων, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, να έχουν πρόσβαση στην εργασία.

Είναι αλήθεια ότι είχαμε πάντοτε διαφορά νοοτροπίας με τον συντονιζόμενο από τον κ Ραγκούση αντιπρόεδρο όσον αφορά τη λειτουργία ενός πολιτικού.
«Εσένα ποιος σε χρηματοδοτεί» με είχε ρωτήσει λίγο πριν από τις τελευταίες εκλογές που πήρα μέρος.
«Κανείς», του είχα απαντήσει.
«Ε τότε δεν θα εκλεγείς».
Και δεν εξελέγην. Εκείνος ήρθε πρώτος …
Απειλείται δε και η εκλογή της συζύγου μου.

Και για να τελειώνουμε: Ο Πάγκαλος υποστηρίζει ότι υπήρξε φαύλος. Δεν θα τον διαψεύσω. Για να το λέει. Αρνούμαι όμως αυτή την κατηγορία για τον εαυτό μου. Στην πολιτική έδωσα, δεν πήρα. Αναγκάστηκα να πουλήσω ένα κτήμα στον Διόνυσο, ένα διαμέρισμα στην Ιπποκράτους (της συζύγου μου) και ένα εξοχικό στο Σοφικό (της συζύγου μου) και αυτή τη στιγμή η μόνη ιδιοκτησία που έχω είναι το σκάφος μου (12 μέτρα) και ένα αυτοκίνητο που αγόρασα μεταχειρισμένο. Και δεν προσδοκώ σε καμιά κληρονομιά. [ Σημείωση: Προς αποφυγή παρανοήσεων. Δεν αμφισβητώ επ’ ουδενί την νομιμότητα των κτήσεων του κ. Πάγκαλου και όπως, δε, είπε ο κ. Βουλγαράκης, παν το νόμιμο είναι και ηθικόν. Μόνο που ο κ. Βουλγαράκης δεν έκανε ποτέ τον σοσιαλιστή. ]

Ελπίζω ο κ. Πάγκαλος να μην μου απαντήσει. Θα το θεωρήσω σαν αίτηση συγγνώμης. Διαφορετικά, θα ήταν δυσάρεστο να ανεβοκατεβαίνουμε στα κτίρια της τέως Σχολής Ευελπίδων.

Γιάννης Καψής

-----
σχόλιο grsail: Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο Καψή αλλά εκ’ διαισθήσεως μου ήταν πάντα σεβάσμιος. Για μία ακόμη φορά η διαίσθησή μου αποδείχτηκε ορθή !
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails