Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Καλέ μου άνθρωπε "Γελοίε Ελληνίσκε" (!)



Βαρέθηκα πια να ακούω διάφορα του τύπου «ο Έλληνας έτσι», «ο Έλληνας αλλιώς», οι «άχρηστοι Έλληνες» κλπ κλπ

Η αυτολύπηση η αυτοακύρωση αλλά και το εύκολο ξεπούλημα των συμπολιτών, το δόσιμο των ομοεθνών … ο θρίαμβος της κουλτούρας του καφενείου που δεν υποπτεύεται ότι εκτός από «εμάς τους Έλληνες» υπάρχουν και οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι και οι Γάλλοι και οι Γερμανοί και οι Σουηδοί και οι Ιρλανδοί που όλοι, μα όλοι, λίγο πολύ αντιμετωπίζουν σήμερα ομοειδή προβλήματα.

Φαίνεται ότι αυτοί οι «Έλληνες» έχουν κάποιο ιδιάζον βλαμμένο γονίδιο που τους διαφοροποιεί από όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται για θλιβερή αντιστροφή του ναζισμού. Αντικατέστησαν ορισμένοι το «uber alles» με τα συνθήματα και τα τσιτάτα της διαβολής και του διασυρμού των διπλανών τους. Αρέσκονται να παραδίδονται αυτάρεσκα στην απροκάλυπτη περιφρόνηση και στην αποστροφή προς την ίδια την χώρα που τους γέννησε. Αντικατέστησαν μέσα στις αναθυμιάσεις του πάθους που στηρίζει την ψεύτικη και αλαζονική αποστασιοποίησή τους από τον διπλανό τους το «αλβανέ αλβανέ …» με το «έλληνα έλληνα …».

Βαρέθηκα να τους ακούω, δεν βαρέθηκα όμως να τους πολεμώ όταν και όσο μπορώ. Δεν είναι φίλοι ούτε εχθροί του Έλληνα. Δεν είναι φίλοι ούτε εχθροί κανενός. Η σκέψη τους στραμπουληγμένη από την ημιμάθεια και τα κουτσά ιδεολογήματα του συρμού περιστρέφεται πάντα και μόνον γύρω από τον εαυτό τους.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails