Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

O Επίκουρος και η Δημοκρατία


Οι αφορμές για αυτήν την ανάρτηση είναι τρείς :

Αφορμή 1 : Η απόλυτη αταραξία, αναλγησία, αφασία και αδιαφορία της Ελληνικής κοινωνίας και των Ελληνικών κομμάτων («προοδευτικών» και μη) για την "ανεπαισθήτως" συντελεσθείσα κατάλυση της Δημοκρατίας στον τόπο μας. Περισσότερες εξηγήσεις στο http://grsail.blogspot.com/2009/07/blog-post_2326.html

Αφορμή 2 : Το εξαιρετικό κείμενο του Νefestoras «Η διαφορά μεταξύ Σωκράτειας και Επικούρειας φιλοσοφίας» που μπορείτε να βρείτε εδώ , το κείμενο αυτό «ανακαλύφθηκε» μετά από παραπομπή του Macedoine.

Αφορμή 3 : Ένα σχόλιο που είχα κάνει στην ενδιαφέρουσα ανάρτηση της Cynical που μπορείτε να βρείτε εδώ .


Τα ζητήματα αυτά μπορούν να εγείρουν συζητήσεις, δράσεις αλλά και αντιδράσεις, σε κοινωνίες που είναι γνήσιες. Εννοώ κοινωνίες στις οποίες υπάρχουν πολίτες και όχι ανυποψίαστοι ή αποδυναμωμένοι υπήκοοι.

Στις γνήσιες κοινωνίες μπορούν να υπάρξουν μέχρι και αναθεωρήσεις, συγγνώμες ή και αποκαταστάσεις των βιασμένων νόμων και των αξιών.

Όμως η Ελληνική κοινωνία δεν είναι γνήσια, λειτουργεί ως μια παχύρρευστη ζωντανή άμορφη μάζα ως ένας σούπερ χυλός. Μέσα σ’ αυτήν την μάζα βυθίζονται βαθιά τα υπάρχοντα (και τα μελλοντικά ;) κόμματα ως τεράστια ηλεκτρόδια.

Αυτά τα ηλεκτρόδια καταλήγουν σε μία μεγάλη κονσόλα που ελέγχεται από λίγες (ελάχιστες) οικογένειες και ‘σόγια’ και έχουν διττό ρόλο:

- Μεταφέρουν (προς τα επάνω) διάφορες πληροφορίες για την κατάσταση και την δυναμική του χυλού.

- Μεταφέρουν (προς τα κάτω) εντολές και ρυθμίσεις με τις οποίες είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί ο χυλός.

Τα κύτταρα του χυλού που τυχόν ξεστρατίζουν ή επιδεικνύουν οποιασδήποτε μορφής αυτενέργεια γίνονται άμεσα ‘eliminate’.

Μα είναι τόσο απλό ! Τόσο αποτελεσματικό ! Είναι η Δημοκρατία του 21ου αιώνα !

Και μην νομίζετε ότι πρωτοτυπούμε ... όχι ! Η πατέντα είναι πλανητικής εμβέλειας !

.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails