Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Βρήκαμε – επιτέλους - τους Βαρβάρους μας ;


Από ότι διάβασα και ότι συζήτησα το τελευταίο χρονικό διάστημα αποκόμισα την αίσθηση ότι το λαθρο-μεταναστευτικό εμφανίζεται ως πολύ μεγαλύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα από ότι ήδη είναι.

Πιστεύω ότι η χώρα θα μπορούσε (αν ήθελε) εύκολα να διαχειριστεί έναν πληθυσμό μικρότερο από το ~ 1,3% του συνολικού της.

Το καθεστώς απαγορεύσεων, διοχετεύσεων και συνοριακών ανα-δρομολογήσεων μάλλον λειτουργεί με όρους ‘ποτοαπαγόρευσης’ ώστε απλώς να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη ορισμένων και να διαιωνίζεται το πρόβλημα.

Η εγκατάλειψη μεγάλων ομάδων λαθρομεταναστών σε αστικά κέντρα δείχνει περισσότερο την παντελή ανικανότητα των θεσμών και του κρατικού μηχανισμού παρά οτιδήποτε άλλο. Και στο κάτω – κάτω αν εμένα με αφήνατε χωρίς τα στοιχειώδη για την επιβίωσή μου, χωρίς μέλλον, χωρίς ζωή ... κάθε μέρα θα έκλεβα, κάθε εβδομάδα θα βίαζα και κάθε μήνα θα σκότωνα – (το λεω παρ’ όλο που, αναλογικά, το προφίλ εγκληματικότητας των μεταναστών είναι καλύτερο σε σχέση με αυτό του Ελληνικού πληθυσμού !)

Θα πρέπει μάλλον να αντιμετωπισθεί με προσοχή η πιθανότητα να χρησιμοποιούν κάποιοι το μεταναστευτικό ως επί πλέον εργαλείο υπερ- συντηρητικοποίησης του πληθυσμού ...
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails