Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ρούπελ 6 Απριλίου 1941


Με αφορμή την μάλλον ξεχασμένη επέτειο του τίτλου διάβασα διάφορα του τύπου «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» και άλλα τέτοια καλοπροαίρετα, αφελή ή απλώς ηλίθια κλισέ.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα, για να τιμήσω και εγώ –με τον τρόπο μου- την επέτειο, να σημειώσω τα παρακάτω:

Περιμένω να βρεθεί κάποιος ιστορικός επί τέλους με σοβαρή ιστορική γνώση αλλά και με θάρρος και ειλικρίνεια να μας πει με δομημένο και κατανοητό τρόπο ότι εμείς οι Έλληνες δεν είχαμε καμία δουλειά με την συμμαχία των Αμερικανοεγγλέζων στον δεύτερο πόλεμο !

Η θέση μας ήταν με την Ευρώπη. Ας αντιληφθούμε καμιά φορά ότι ο πόλεμος ήταν ξεκαθάρισμα ισχύος μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης.
Η Ευρώπη –έστω ως ασύνδετο σύνολο κρατών τότε- καταστράφηκε (ηττήθηκε) ενώ οι Αμερικάνοι βγήκαν σχεδόν άθικτοι από τον πόλεμο.

Ας σκεφτεί επί τέλους κάποιος από τους ιστορικούς μας:

(1) Ότι οι Αμερικάνοι ήταν οι συνειδητοί πρωταγωνιστές της εξόφθαλμα ανεδαφικής και άδικης (για τα δύο μεγάλα Ευρωπαϊκά έθνη) συμφωνίας που σηματοδότησε την λήξη του πρώτου πολέμου και στην ουσία προανήγγειλε τον δεύτερο

(2) Ότι οι Αμερικάνοι λύσσαξαν κυριολεκτικά να διαλύσουν την μακροχρόνια συμμαχία / συνεργασία της Μεγάλης Βρετανίας με την Ιαπωνία πριν τον πόλεμο ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το ‘νησί’ ως προγεφύρωμα για την κατάκτηση και την καταστροφή της Ευρώπης.

(3) Γιατί ΚΑΜΙΑ Ευρωπαϊκή χώρα [ εκτός από εμάς ] δεν πολέμησε τους Γερμανούς.

(4) Η Αγγλία ευθύνεται για τον αποκλεισμό της Αττικής και την καταδίκη σε λιμοκτονία χιλιάδων Ελλήνων ( δεύτερη φορά το έκαναν, η πρώτη ήταν το Μεσολόγγι )

(5) Η Αγγλία ευθύνεται για τον ανελέητο βομβαρδισμό του Πειραιά και την πλήρη και σχεδιασμένη από τους Βρετανούς καταστροφή της κύριας βιομηχανικής περιοχής της χώρας μας.

(6) Η Αμερική και η Αγγλία είναι σήμερα οι πλέον 'δομημένοι' και σκληροί εχθροί μας. [ δημοσιεύματα περί χρεοκοπίας της Ελλάδας, αρνητικά ψηφίσματα στο Ευρωκοινοβούλιο, υποστήριξη της Τουρκίας στα εθνικά θέματα, διαιώνιση του Κυπριακού, Μακεδονικό και πάει λέγοντας ].

(7) Οι Αμερικανοεγγλέζοι [ αν εξαιρέσει κανείς τον προδοτικό και καθαρά αντιλαϊκό ρόλο του ΚΚΕ ] έχουν μεγάλες ευθύνες για τον εμφύλιο.

(8) Οι Αμερικάνοι ευθύνονται για την κατάλυση της δημοκρατίας το 67, τα 7 χρόνια χυδαίας χούντας και την παρεπόμενη καταστροφή της οικονομίας μας. [ ο δανεισμός της χώρας από το 1967 έως το 1973 ήταν εκτός κάθε λογικής και ορίου ! ]

(9) Οι Αμερικανοεγγλέζοι έχουν επίσης μεγάλες ευθύνες [ την κύρια την έχουν οι δυστυχώς όχι και τόσο λίγοι προδότες αξιωματικοί του στρατού μας ] για το Κυπριακό πρόβλημα.

Αυτά τα περί οι ‘οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες’ και ‘o Γερμανός διοικητής στο Ρούπελ του έδωσε συγχαρητήρια και μετά τον σκότωσε’ κλπ κλπ και διάφορες άλλες ηλιθιότητες τέτοιου τύπου έχουμε όλοι βαρεθεί να τις ακούμε από μικρά παιδιά !

Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι (ΟΛΟΙ !) οι λαοί όταν καλώς ή κακώς εμπλακούν σε πόλεμο τότε πολεμούν. Όπως οι Βιετναμέζοι, όπως οι Έλληνες, όπως οι Ιάπωνες, όπως οι Ρώσοι, όπως οι Παλαιστίνιοι, όπως οι Αρμένιοι, όπως οι Αφγανοί σήμερα όπως οι Αμερικανοί στον πόλεμο της ανεξαρτησίας τους, όπως οι Εγγλέζοι που κατάφεραν να κρατήσουν ελεύθερο –για αιώνες- το νησί τους και τόσοι άλλοι λαοί !

Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν μονοπωλούμε καμία λεβεντιά, διαφορετικά φοβάμαι ότι θα διατηρούμε πάντα μία εγγύτητα προς τα όρια του γελοίου.

Ο πόλεμος, η μάχη, δεν δίνει πολλά περιθώρια επιλογών στον άνθρωπο.

Δεν θαυμάζω, δεν νοσταλγώ, μόνο σέβομαι και κατανοώ προσβλέποντας πάντοτε στην ειρήνη !

Την συγκεκριμένη περίοδο η χώρα μας διάλεξε τους λάθος συμμάχους !

Τόσες απώλειες σε μάχιμους και άμαχους και τόση καταστροφή και παρεπόμενα ο εμφύλιος έγιναν από λάθος τοποθέτηση της χώρας στην διεθνή σκηνή για την οποία ευθύνεται [ ως συνήθως ] το προδοτικό και ξενόδουλο παλάτι και κατά δεύτερο λόγο κάποιοι εντελώς άστοχοι χειρισμοί του πανηλίθιου Μουσολίνι.

Βεβαίως και πρέπει να μένουμε στα ιστορικά γεγονότα και να αποφεύγουμε τις υποθέσεις. Πρέπει όμως και να έχουμε και το θάρρος και την ειλικρίνεια να αντικρίζουμε και να κρίνουμε την ιστορία με το ίδιο, το δικό της ψυχρό βλέμμα έτσι ώστε να μπορούμε να κατανοούμε και να αξιοποιούμε τις διδαχές της.
.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails